SzőnyegVilág

Wedgwood Home szőnyeg Wild Strawberry Tonal 38201

143.990 Ft1.025.990 Ft / darab

Név Wild Strawberry Tonal
Anyagösszetétel 57% Gyapjú és 43% Viszkóz
Súly 4000 g/m2
Szálsúly 2000 g/m2
Szálmagasság 12/12 mm
Teljes magasság 12 mm
Hátoldal Pamut / Latex
Stílus Modern
Készítés módja Kézi tűzésű – vágott szál
Származási hely India India

 

Szállítási idő: 3-4 hét* (visszaigazolástól függően)
Rendelés előtt érdeklődjön a szállítási határidő felől!

Törlés
Cikkszám: WHWILDSTRAWBERRYT38201 Kategória: Címkék: , , , , , , , , ,

Ingyenes szállítás

wedgwood home
Termék neve

Wild Strawberry Tonal

Méret

, , , ,

Anyaga

,

Hátoldal

Pamut / Latex

Készítés módja

Kézi tűzésű

Stílus

Minta

, ,

Szín

, ,

Súly

4000 g/m2

Szálsúly

2000 g/m2

Szálmagasság

Teljes magasság

12 mm

Márka

A Wedgwood Home Wild Strawberry Tonal 38201 modern szőnyeg virágos, leveles, epres mintájú. Az ikonikus Wild Strawberry kollekció része Wedgwood szívének, és népszerűsége miatt ez a kínálat több mint 50 éve a világ egyik legkedveltebb bestsellerévé vált. A finomra rajzolt levelek, virágok és a zamatos vörös eper varázsa változatlan marad azokban az új darabokban, amelyeket Angliában a Wedgwood szinonimájával készült hagyományos kézművességgel készítenek. Ez a szőnyeg 68% tiszta új gyapjú és 32% viszkózból készül kézi tűzéssel Indiában, 12 mm-es szálmagasság és vágott szálakból áll. Ez a Wedgwood Home szőnyeg Wild Strawberry Tonal 38201 általános jellemzői.

Brand

Wedgwood Home

Wedgwood egy világszínvonalú otthoni és luxus márka, amelynek 250 éves örökségét elkötelezettség jellemzi, hogy magával ragadó szőnyegeket készítsen az otthonok számára. A cég 1759-re nyúlik vissza, amikor a mindössze 29 éves Josiah Wedgwood megalapította mára híres kerámiáját az Ivy House-ban, Burslemben (Staffordshire). A Wedgwood szőnyegek 100% gyapjúból készülnek, viszkóz részekkel, kézi tűzésű szőnyegek sora a Wegdwood minták gazdag örökségéből származik. A Wedgwood ikonikus színpalettáján gyönyörű formatervezés egy kis angol eleganciát kölcsönöz minden otthonnak.
wedgwood home

Tisztítási tanácsok

Használatuk során ügyeljünk arra, hogy amíg a felület össze nem tömörödik (kb. 3-4 hónap) kíméletesen tisztítsuk például kézi seprűvel naponta. A porszívózás megkezdése is csak a legkisebb teljesítmény-fokozaton történhet. Az új szőnyegeknél jelentkező elemi szálak hullása természetes, a szőnyeg gyártás technológiájából adódik és a felület összetömörödése után megszűnik. Szőnyeget, ha van rá lehetőség olyan helyre helyezzük ahol nem éri folyamatosan erős napfény, így elkerülhetjük szőnyegünk fakulását. Nem érintkezhet nedves felülettel például nyirkos nedves burkolatra, falfelületre nem szabad helyezni. Védeni kell a molyoktól, nehéz bútorok által okozott sérülésektől, vegyszerektől. Szövött gyapjú szőnyegeknél ajánlatos havonta átfordítani, hogy mindkét oldala egyenletesen használódjon.

Ajánlott tisztítása:

A gyapjú szőnyegről száraz port és szennyeződést porszívózással ajánlatos eltávolítani, ami az igényeknek megfelelően a felület tömörödése után bármilyen sűrűséggel végezhető. Olyan makacs szennyeződéseket melyeket porszívózással már nem lehet eltávolítani, javasolt száraz gyapjú tisztítószerek használata. Dörzsölésre szőnyeg felülete filcesedhet ezért csak fehér textíliával, nyomkodva itassuk fel a folyadékot, majd hajszárítóval hideg fokozaton szárítsuk fel. A tisztítószer használata és a szer hatása után, nagyon alaposan porszívózzuk ki a szőnyeget, hogy a feloldott szennyeződés és tisztítószer maradványai teljesen eltűnjenek a szőnyeg szálai közül.
Szakszerű folteltávolításért érdemes tisztítóba vinni a szőnyeget!

Szőnyeg anyagok

Gyapjú

Kiváló meleg-tartó képességének, puhaságának, rugalmasságának köszönheti népszerűségét. A szőnyeg felülete kellemesebb komfortérzetet biztosít, jó hő-hangszigetelő, nem gyűrődik, rugalmas illetve gyűrődés és kopásálló. Ideális szőnyeg választás az allergiában szenvedőknek (antiallergén hatású, poratkától mentes) úgy működik mintegy természetes légtisztító – nem vonzza a port. Alapvetően a gyapjúszőnyeg a legtartósabb, legstrapabíróbb szőnyeg!

Pamut

A pamut szőnyeg rugalmas, puha, meleg, tartós ráadásul könnyű vele bánni szinte minden helyiségbe alkalmas. A pamut 20% nedvességet vehet fel anélkül, hogy nedves hatása lenne. Növényi eredetű természetes szálas-anyagok közül az egyik leggyakrabban felhasznált anyag a pamut.

Műszál

Nagyobb igénybevételt is kibírnak, széles minta és színválasztékkal található, könnyen száradnak, jó a színtartóságuk. A szintetikus anyagokon belül többféle típus is található, amik a következők: viszkóz , akril , pes , poliamid. A szintetikus rostokból készült szőnyegek könnyen tisztíthatóak, strapabíróak és foltállóak.

Viszkóz

Természetes alapanyagú mesterséges szál. Nagyon selymes és kellemes tapintású. Gyakran keverik a gyapjúval és más anyagokkal is így kiegészítik egymás főbb tulajdonságait. A viszkózt selyemnek is nevezik.

Szőnyeg elhelyezése

A megfelelő méretű szőnyeg elhelyezéséhez a következő enteriőr illusztrációval segítünk. Kisebb szőnyegeket (pl. 120 x 180 cm, 140 x 200 cm) a bútor elé és a nagyobbakat (170 x 240 cm, 200 x 300 cm) egy részét a bútor alá érdemes elhelyezni. A viszkóz szőnyegek nagyon kényesek, ezért érdemesebb mellőzni a bútorok rárakását, mert a nyomuk véglegesen ott maradhat. Mindig érdemes pontosan lemérni az adott helyiségben elhelyezett szőnyeg helyét és ne számoljuk ki centiméterre. Figyeljünk arra, hogy a kézi készítésű szőnyegeknél méretben ± 5% -os eltérés előfordulhat. Ne mérjünk faltól-falig a szőnyeget, ha nem padlószőnyeg.

További információt blog oldalunkon talál: BLOG