SzőnyegVilág

Wedgwood Home szőnyeg Fabled Floral Navy 37508

143.990 Ft1.025.990 Ft

Név Fabled Floral Navy
Anyagösszetétel 59% Gyapjú és 41% Viszkóz
Súly 3600 g/m2
Szálsúly 1600 g/m2
Szálmagasság 9/9 mm
Teljes magasság 9 mm
Hátoldal Pamut / Latex
Stílus Modern
Készítés módja Kézi tűzésű – vágott/hurkolt szál
Származási hely India India

 

Szállítási idő: 3-4 hét* (visszaigazolástól függően)
Rendelés előtt érdeklődjön a szállítási határidő felől!

Törlés
Cikkszám: WHFABLEDFN37508 Kategória: Címkék: , , , , , , ,

Ingyenes szállítás

wedgwood home
Termék neve

Fabled Floral Navy

Méret

, , , ,

Anyaga

,

Hátoldal

Pamut / Latex

Készítés módja

Kézi tűzésű

Stílus

Minta

, ,

Szín

,

Súly

3600 g/m2

Szálsúly

1600 g/m2

Szálmagasság

Teljes magasság

9 mm

Márka

A Wedgwood Home Fabled Floral Navy 37508 modern szőnyeg mintája bazsarózsa virágokat ábrázol. A Fabled Floral inspirációt merített az eredeti Fabled Crane mintából, és egy bazsarózsa motívummal finom virágmezőt hoz létre. Az eredetit egy egzotikus fácánmintázat ihlette 1820 körül, amikor a keleti divat a csúcspontján volt. Ez a szőnyeg 59% tiszta új gyapjú és 41% viszkózból készül kézi tűzéssel Indiában, 9 mm-es szálmagasság és vágott/hurkolt szálakból áll. Ez a Wedgwood Home szőnyeg Fabled Floral Navy 37508 általános jellemzői.

Brand

Wedgwood Home

Wedgwood egy világszínvonalú otthoni és luxus márka, amelynek 250 éves örökségét elkötelezettség jellemzi, hogy magával ragadó szőnyegeket készítsen az otthonok számára. A cég 1759-re nyúlik vissza, amikor a mindössze 29 éves Josiah Wedgwood megalapította mára híres kerámiáját az Ivy House-ban, Burslemben (Staffordshire). A Wedgwood szőnyegek 100% gyapjúból készülnek, viszkóz részekkel, kézi tűzésű szőnyegek sora a Wegdwood minták gazdag örökségéből származik. A Wedgwood ikonikus színpalettáján gyönyörű formatervezés egy kis angol eleganciát kölcsönöz minden otthonnak.
wedgwood home

Tisztítási tanácsok

Használatuk során ügyeljünk arra, hogy amíg a felület össze nem tömörödik (kb. 3-4 hónap) kíméletesen tisztítsuk például kézi seprűvel naponta. A porszívózás megkezdése is csak a legkisebb teljesítmény-fokozaton történhet. Az új szőnyegeknél jelentkező elemi szálak hullása természetes, a szőnyeg gyártás technológiájából adódik és a felület összetömörödése után megszűnik. Szőnyeget, ha van rá lehetőség olyan helyre helyezzük ahol nem éri folyamatosan erős napfény, így elkerülhetjük szőnyegünk fakulását. Nem érintkezhet nedves felülettel például nyirkos nedves burkolatra, falfelületre nem szabad helyezni. Védeni kell a molyoktól, nehéz bútorok által okozott sérülésektől, vegyszerektől. Szövött gyapjú szőnyegeknél ajánlatos havonta átfordítani, hogy mindkét oldala egyenletesen használódjon.

Ajánlott tisztítása:

A gyapjú szőnyegről száraz port és szennyeződést porszívózással ajánlatos eltávolítani, ami az igényeknek megfelelően a felület tömörödése után bármilyen sűrűséggel végezhető. Olyan makacs szennyeződéseket melyeket porszívózással már nem lehet eltávolítani, javasolt száraz gyapjú tisztítószerek használata. Dörzsölésre szőnyeg felülete filcesedhet ezért csak fehér textíliával, nyomkodva itassuk fel a folyadékot, majd hajszárítóval hideg fokozaton szárítsuk fel. A tisztítószer használata és a szer hatása után, nagyon alaposan porszívózzuk ki a szőnyeget, hogy a feloldott szennyeződés és tisztítószer maradványai teljesen eltűnjenek a szőnyeg szálai közül.
Szakszerű folteltávolításért érdemes tisztítóba vinni a szőnyeget!

Szőnyeg anyagok

Gyapjú

Kiváló meleg-tartó képességének, puhaságának, rugalmasságának köszönheti népszerűségét. A szőnyeg felülete kellemesebb komfortérzetet biztosít, jó hő-hangszigetelő, nem gyűrődik, rugalmas illetve gyűrődés és kopásálló. Ideális szőnyeg választás az allergiában szenvedőknek (antiallergén hatású, poratkától mentes) úgy működik mintegy természetes légtisztító – nem vonzza a port. Alapvetően a gyapjúszőnyeg a legtartósabb, legstrapabíróbb szőnyeg!

Pamut

A pamut szőnyeg rugalmas, puha, meleg, tartós ráadásul könnyű vele bánni szinte minden helyiségbe alkalmas. A pamut 20% nedvességet vehet fel anélkül, hogy nedves hatása lenne. Növényi eredetű természetes szálas-anyagok közül az egyik leggyakrabban felhasznált anyag a pamut.

Műszál

Nagyobb igénybevételt is kibírnak, széles minta és színválasztékkal található, könnyen száradnak, jó a színtartóságuk. A szintetikus anyagokon belül többféle típus is található, amik a következők: viszkóz , akril , pes , poliamid. A szintetikus rostokból készült szőnyegek könnyen tisztíthatóak, strapabíróak és foltállóak.

Viszkóz

Természetes alapanyagú mesterséges szál. Nagyon selymes és kellemes tapintású. Gyakran keverik a gyapjúval és más anyagokkal is így kiegészítik egymás főbb tulajdonságait. A viszkózt selyemnek is nevezik.

Szőnyeg elhelyezése

A megfelelő méretű szőnyeg elhelyezéséhez a következő enteriőr illusztrációval segítünk. Kisebb szőnyegeket (pl. 120 x 180 cm, 140 x 200 cm) a bútor elé és a nagyobbakat (170 x 240 cm, 200 x 300 cm) egy részét a bútor alá érdemes elhelyezni. A viszkóz szőnyegek nagyon kényesek, ezért érdemesebb mellőzni a bútorok rárakását, mert a nyomuk véglegesen ott maradhat. Mindig érdemes pontosan lemérni az adott helyiségben elhelyezett szőnyeg helyét és ne számoljuk ki centiméterre. Figyeljünk arra, hogy a kézi készítésű szőnyegeknél méretben ± 5% -os eltérés előfordulhat. Ne mérjünk faltól-falig a szőnyeget, ha nem padlószőnyeg.

További információt blog oldalunkon talál: BLOG