SzőnyegVilág

Pure Morris szőnyeg Bachelors Button Linen 28209

129.990 Ft1.035.990 Ft / darab

Név Bachelors Button Linen
Anyagösszetétel 100% Gyapjú
Súly 3600 g/m2
Szálsúly 1600 g/m2
Szálmagasság 9/9 mm
Teljes magasság 9 mm
Hátoldal Pamut / Latex
Stílus Klasszikus
Készítés módja Kézi tűzésű – hurkolt szál
Származási hely India India

 

Szállítási idő: 3-4 hét* (visszaigazolástól függően)
Rendelés előtt érdeklődjön a szállítási határidő felől!

Törlés
Cikkszám: PMBACHELORSBL28209 Kategória: Címkék: , , , , , , , ,

Ingyenes szállítás

morrisandco
Termék neve

Bachelors Button Linen

Méret

, , , ,

Anyaga

Hátoldal

Pamut / Latex

Készítés módja

Kézi tűzésű

Stílus

Minta

,

Szín

, ,

Súly

3600 g/m2

Szálsúly

1600 g/m2

Szálmagasság

Teljes magasság

9 mm

Márka

,

A Pure Morris Bachelors Button Linen 28209 klasszikus szőnyeg leveles, virágos mintájú. A szőnyeg alap színe a világosszürke, amin a minta bézs, kék színűek. Az elegáns tölgyfa levél mintájú bachelors button gyapjú szőnyeg, design tökéletesen illeszkedik hagyományos és klasszikus lakberendezéshez is. Kézi tűzésű technikával készül Indiában, 100% Gyapjú felhasználásával, 9 mm-es szálmagasság és hurkolt szálakból áll. Ez a Pure Morris szőnyeg Bachelors Button Linen 28209 általános jellemzői.

Brand

Morris & Co

William Morris (1834-1896) művész, filozófus és politikai teoretikus az Arts & Crafs Mozgalom egyik legkiemelkedőbb és leghatásosabb tervezője volt. Öröksége ma is folytatódik a Morris & Co.-nál, amely gyönyörű szöveteket, tapétákat és otthoni kiegészítőket tervez. Az eredeti tervei ihlették. A Morris & Co. kézi tűzött szőnyegek sorozata Morris legismertebb formatervezési mintái. Ezek az időtlen szőnyegek egyedi színpalettájú és mintájú.
morrisandco

Tisztítási tanácsok

Használatuk során ügyeljünk arra, hogy amíg a felület össze nem tömörödik (kb. 3-4 hónap) kíméletesen tisztítsuk például kézi seprűvel naponta. A porszívózás megkezdése is csak a legkisebb teljesítmény-fokozaton történhet. Az új szőnyegeknél jelentkező elemi szálak hullása természetes, a szőnyeg gyártás technológiájából adódik és a felület összetömörödése után megszűnik. Szőnyeget, ha van rá lehetőség olyan helyre helyezzük ahol nem éri folyamatosan erős napfény, így elkerülhetjük szőnyegünk fakulását. Nem érintkezhet nedves felülettel például nyirkos nedves burkolatra, falfelületre nem szabad helyezni. Védeni kell a molyoktól, nehéz bútorok által okozott sérülésektől, vegyszerektől. Szövött gyapjú szőnyegeknél ajánlatos havonta átfordítani, hogy mindkét oldala egyenletesen használódjon.

Ajánlott tisztítása:

A gyapjú szőnyegről száraz port és szennyeződést porszívózással ajánlatos eltávolítani, ami az igényeknek megfelelően a felület tömörödése után bármilyen sűrűséggel végezhető. Olyan makacs szennyeződéseket melyeket porszívózással már nem lehet eltávolítani, javasolt száraz gyapjú tisztítószerek használata. Dörzsölésre szőnyeg felülete filcesedhet ezért csak fehér textíliával, nyomkodva itassuk fel a folyadékot, majd hajszárítóval hideg fokozaton szárítsuk fel. A tisztítószer használata és a szer hatása után, nagyon alaposan porszívózzuk ki a szőnyeget, hogy a feloldott szennyeződés és tisztítószer maradványai teljesen eltűnjenek a szőnyeg szálai közül.
Szakszerű folteltávolításért érdemes tisztítóba vinni a szőnyeget!

Szőnyeg anyagok

Gyapjú

Kiváló meleg-tartó képességének, puhaságának, rugalmasságának köszönheti népszerűségét. A szőnyeg felülete kellemesebb komfortérzetet biztosít, jó hő-hangszigetelő, nem gyűrődik, rugalmas illetve gyűrődés és kopásálló. Ideális szőnyeg választás az allergiában szenvedőknek (antiallergén hatású, poratkától mentes) úgy működik mintegy természetes légtisztító – nem vonzza a port. Alapvetően a gyapjúszőnyeg a legtartósabb, legstrapabíróbb szőnyeg!

Pamut

A pamut szőnyeg rugalmas, puha, meleg, tartós ráadásul könnyű vele bánni szinte minden helyiségbe alkalmas. A pamut 20% nedvességet vehet fel anélkül, hogy nedves hatása lenne. Növényi eredetű természetes szálas-anyagok közül az egyik leggyakrabban felhasznált anyag a pamut.

Műszál

Nagyobb igénybevételt is kibírnak, széles minta és színválasztékkal található, könnyen száradnak, jó a színtartóságuk. A szintetikus anyagokon belül többféle típus is található, amik a következők: viszkóz , akril , pes , poliamid. A szintetikus rostokból készült szőnyegek könnyen tisztíthatóak, strapabíróak és foltállóak.

Viszkóz

Természetes alapanyagú mesterséges szál. Nagyon selymes és kellemes tapintású. Gyakran keverik a gyapjúval és más anyagokkal is így kiegészítik egymás főbb tulajdonságait. A viszkózt selyemnek is nevezik.

Szőnyeg elhelyezése

A megfelelő méretű szőnyeg elhelyezéséhez a következő enteriőr illusztrációval segítünk. Kisebb szőnyegeket (pl. 120 x 180 cm, 140 x 200 cm) a bútor elé és a nagyobbakat (170 x 240 cm, 200 x 300 cm) egy részét a bútor alá érdemes elhelyezni. A viszkóz szőnyegek nagyon kényesek, ezért érdemesebb mellőzni a bútorok rárakását, mert a nyomuk véglegesen ott maradhat. Mindig érdemes pontosan lemérni az adott helyiségben elhelyezett szőnyeg helyét és ne számoljuk ki centiméterre. Figyeljünk arra, hogy a kézi készítésű szőnyegeknél méretben ± 5% -os eltérés előfordulhat. Ne mérjünk faltól-falig a szőnyeget, ha nem padlószőnyeg.

További információt blog oldalunkon talál: BLOG