SzőnyegVilág

Szőnyeg anyagok ismertető

A Gyapjú szőnyeg

A legelterjedtebb és legközkedveltebb szőnyeg a gyapjúszőnyeg. Kiváló meleg-tartó képességének, puhaságának, rugalmasságának köszönheti népszerűségét. A szőnyeg felülete kellemesebb komfortérzetet biztosít, jó hő-hangszigetelő, nem gyűrődik, rugalmas illetve gyűrődés és kopásálló. Ideális szőnyeg választás az allergiában szenvedőknek (antiallergén hatású, poratkától mentes) úgy működik mintegy természetes légtisztító - nem vonzza a port. Alapvetően a gyapjúszőnyeg a legtartósabb, legstrapabíróbb szőnyeg!

fooldal gyapju
fooldal pamut

A Pamut szőnyeg

A pamut szőnyeg rugalmas, puha, meleg, tartós ráadásul könnyű vele bánni szinte minden helyiségbe alkalmas. A pamut 20% nedvességet vehet fel anélkül, hogy nedves hatása lenne. Meleg hatása, változatos élénk színei, egyszínű és mintás szőnyeg változatai által minden enteriőrhöz felhasználható. Növényi eredetű természetes szálas-anyagok közül az egyik leggyakrabban felhasznált anyag a pamut. Élénk színekkel és puha tapintással rendelkezik a pamut szőnyeg.

A Viszkóz szőnyeg

A viszkóz természetes alapanyagból (cellulózból) készített mesterséges szál. Selymes tapintású puha fogása miatt a viszkózt selyemnek is nevezik...

fooldal viszkoz
fooldal muszalas

A Műszálas szőnyeg

A műszálas anyagokból készült szőnyegek is rendkívül jó tulajdonságokkal rendelkeznek. Nagyobb igénybevételt is kibírnak, széles minta és színválasztékkal található, könnyen száradnak, jó a színtartóságuk. A szintetikus anyagokon belül többféle típus is található, amik a következők: viszkóz , akril , pes , poliamid. Az ilyen anyagból készült szőnyegek olcsóbbak, mint a természetes alapanyagból készültek. A szintetikus rostokból készült szőnyegek könnyen tisztíthatóak, strapabíróak és foltállóak.