gyakran ismételt kérdések

Milyen szőnyeget válasszak?

A választás fő szempontja, elsősorban, hogy mire kívánjuk használni, valamint milyen méretű helyiségbe szeretnénk leteríteni, de a befolyásoló tényezők közé tartozik még a bútorok helyigénye és a kiegészítők mintája. A szín megválasztása főleg a használat gyakoriságától (a világos színűek nagyítják a teret a sötétebbek szűkítik), de gondolni kell a tisztítás és a porszívózás gyakoriságára ami az adott helyiség használatától függ. Emellett még harmonizálni kell a tapéta, fal, függöny és egyéb lakástextil kiegészítőkkel.

Hogyan helyezzem el a szőnyeget?

Az erőteljes tónusok jól mutatnak a nappali és étkező padlóján, míg a visszafogottabb tónusú szőnyegek a hálószobába valók inkább. Magasszálú szőnyeget étkezőben vagy konyhában illetve előszobába nem érdemes rakni, mert a morzsák - ragacsos foltok alig vagy egyáltalán nem tüntethetők el a szálak közül. Fontos szempont, hogy a fallal párhuzamos bútorozású szobában ne legyen ferdén lerakva a szőnyeg, mert nyugtalanná teszi az összhatást. A népi hagyományokat őrző lakásokban a torontáli szőnyeg illik a legjobban. Sötét tónusú bútorok világos szőnyegen jobban érvényesülnek, ugyanakkor világos nyers színű bútor alá sötétebb színű szőnyeg is kerülhet. A szőnyeg elhelyezéséhez letölthető illusztráció: Szőnyeg elhelyezése

Milyen anyagú és készítésű szőnyegeket forgalmaznak?

- gyapjú
- pamut
- kukorica(új)
- szintetikus (akril, viszkóz, PL, PES)

- gépi, szövött

Fogásmintákat tudnak mutatni?

Minden gyártó szőnyegeihez vannak fogásmintáink, ami az adott típusú szőnyeg anyagát tartalmazza. Budapest területén ingyenesen kiszállítjuk.

Megrendelés esetén utánvéttel kell fizetni?

Rendelés elinditásához 50% előleget kérünk, a végösszeget utánvét vagy előreutalással is tudja teljesíteni.

Mennyi az átfutási idő?

A szőnyeg átfutási ideje általában 2-3hét, de függ éppen a szőnyeg készletétől is. Amennyiben van készleten a gyárnak hamarabb érkezik meg, ha le kell gyártaniuk későbbi időpontban szállítják le. Az adott rendelés visszaigazolás előtt mindig lekérdezzük a gyártól a körübelüli szállítási időt, amit megírünk Önnek.

A szőnyeg történetéről tudnak valamit?

A szőnyegek eredetéről néhány történész a kínaiakra vagy majákra esküszik, míg mások szerint a szőnyegkészítés bölcsője Egyiptom lehetett. A szőnyegek nyújtotta kényelem és meleg mind olyan tulajdonságok, melyeket máshogyan nem tudtak pótolni a különböző népcsoportok amelyek nagyjából egy időben kezdhettek szőnyegeket készíteni. Az első szőnyegeket Ázsia keleti sztyeppéin élő, török eredetű, állattartó nomád népek készíthették és terítették a földre jurtáikban azért, hogy ne a puszta földdel érintkezzenek, valamint, így a nedvességet is kiküszöbölték. A keleti szőnyegek népszerűek voltak Angliában, Németalföldön és Olaszországban is, mivel a gazdagság jelképei voltak. Az Ószövetségben található az egyik legkorábbi írásos nyom a szőnyegekről. Aranykora hazánkban 1945 előttire tehető vissza - ezekben az időkben a régi magyar polgári életmód szerves része volt.A II. világháborút követően 5-6 ezer, felbecsülhetetlen értékű szőnyeg került ki az országból. Az első szőnyegkiállítást az Országos Iparművészeti Múzeumban rendezték meg 1886-ban a nagyváradi püspök, Ipolyi Arnold 25 darabból álló gyűjteményéből.